Kuulolaitteet » Kahden kuulokojeen edut

Miksi kaksi kuulokojetta on parempi kuin yksi?

Mikäli sinulla on kuulovaurio molemmissa korvissa, olet mitä todennäköisimmin ehdokas kahden kuulokojeen käyttäjäksi. Vaikka audionomi onkin paras henkilö määrittelemään tarvitsetko kuulokojeen kumpaankin korvaan, niin viimekädessä teet päätöksen kahden kojeen tarpeellisuudesta itse.

Parempi puheen ymmärrettävyys

Tutkimusten mukaan säännöllisesti kahta kuulokojetta käyttävät henkilöt ymmärtävät puhetta ja voivat seurata keskusteluja merkittävästi paremmin kuin ne, joilla kuulokoje on vain toisessa korvassa.

Parempi äänen laatu

Stereoita kuunnellessasi käytät molempia kaiuttimia saadaksesi pehmeimmän, terävimmän sekä luonnollisimman äänen laadun. Kahden kuulokojeen käyttö parantaa kuulosi vastaanottokykyaluetta 180 asteesta 360 asteeseen.

Parempi äänensävy

Kahta kuulokojetta käytettäessä äänenvoimakkuuden ei yleensä tarvitse olla yhtä kovalla.

Laajempi kuulokantama

Kahden kuulokojeen avulla kuulet kauemmaksi.

Parempi äänentunnistaminen

Äänet ovat helpommin eroteltavissa kahdella kuulokojeella, aivan kuin kahdella korvallakin.

Pitää molemmat korvat aktiivisena (vähentää kuulonrappeutumista)

Tutkimukset mukaan kojeettomalla korvalla on taipumus menettää kyky kuulla, kuunnella sekä ymmärtää puhetta yhtä kuulokojetta käytettäessä. Tätä kutsutaan kliinisesti kuulonmenetysrefleksiksi. Kahden kojeen käyttäjät aktivoivat molempia korviaan.

Kuuleminen on vähemmän väsyttävää ja kuunteleminen mukavampaa

Useammat kahden kuulokojeen käyttäjät kertovat, että kuunteleminen ja keskusteluihin osallistuminen on nautinnollisempaa kahdella kuulokojeella kuin yhdellä. Tämä johtuu siitä, että heidän ei tarvitse jatkuvasti "höristää" parempaa korvaansa kuullakseen tarkasti. Näin kahdella korvalla kuuleminen voi tehdä elämästä rentouttavampaa.

Tinnituksen naamiointi/maskeeraaminen

Noin 50% tinnituspotilaista ilmoittavat kahden kuulokojeen käytön parantaneen tilannetta. Tinnitus ei ole vähentynyt kuulokojeettomasta korvasta, jos koje on ollut vain toisessa korvassa.

Asiakastyytyväisyys

Yli 5000:lle kahden korvan kuulovauriosta kärsivälle asiakkaalle tehty tutkimus osoitti, että kahden kuulokojeen käyttäjät olivat tyytyväisempiä kuin yhden kojeen käyttäjät.

Luonto antoi meille kaksi korvaa

Samasta syystä kuin se antoi meille kaksi silmää ja raajaa. On loogista, että samoin kuin tarkkaan näköön tarvitaan kaksi silmää, niin tarkkaan kuulemiseen tarvitaan kaksi korvaa.

Muita plussia:

  • Parempi puheen ymmärrys ryhmätilanteissa ja jopa meluisissa kuuntelutilanteissa
  • Parempi kyky erottaa äänen suunta
  • Käyttäjämiellyttävyys
  • Tasapainoisen kuulemisen tunne
  • Kovia ääniä on miellyttävämpi kohdata