Arvioi kuulosi » Mitä seuraavaksi?

Kuulokoje ratkaisee kuulo-ongelman

Tänä päivänä huonokuuloisia voidaan onneksi auttaa monin eri tavoin. Kuulo-ongelman yleisin ratkaisu on kuulokoje, jolla voidaan helpottaa jokapäiväistä arkea ja parantaa elämänlaatua huomattavasti. Myös erilaiset apuvälineet helpottavat kuulovammaisen elämää. Voit tutustua tuotteisiimme.

Kuulo-ongelman havaitseminen

Mikäli olet jo useamman kerran tuskaantunut kuulo-ongelmiisi ja miettinyt avuntarvetta, niin todennäköisesti tarvitset kuulokojeen. On tärkeää muistaa, että kyseessä on yksi vaikeimmista apuvälineistä. Sinunkaupat laitteen kanssa vaativat aikaa, mutta jos sinulta löytyy riittävästi motivaatiota, niin kuulokoje aivan varmasti palkitsee ja parantaa elämälaatuasi. Kuulo ja kuuleminen avaavat oven kuulevien maailmaan sekä tekevät sinusta rohkeamman ja aktiivisemman osallistujan.

Kuulontutkimus

Mikäli olet huolestunut kuulostasi, varaa aika Kuulo-Tiedon kuulontutkimukseen. Voit varata ajan puhelimitse tai sähköpostitse. Audionomi tekee sinulle kuulontutkimuksen, jonka avulla voidaan selvittää kuulovajauksen aste.

Oikean ratkaisun löytäminen

Kun kuulosi on tutkittu ja kuulovamman luonne määritelty, voidaan aloitta keskustelu kuulonkuntoutusmahdollisuuksista.

Kuulokojeen tulee sopia henkilökohtaisiin mieltymyksiisi ulkonäön sekä käyttömukavuuden osalta. Ammattitaitoinen audionomi osaa suositella juuri sinulle sopivaa kuulokojetta, huomioiden edellä mainittujen asioiden lisäksi kuulovamman laadun. Kuulokoje sovitetaan aina yksilöllisesti.

Lopullinen sovitus

Mikäli päädyt hankkimaan kuulokojeen omin kustannuksin Kuulo-Tiedon kautta, valitsemme yhdessä sopivan kuulokojemallin. Otamme tätä varten korvakäytävästäsi vahamallin joko yksilöllistä korvakappaletta tai kuorikkoa varten (korvakäytäväkuulokojeet)

Kuulokoje sovitetaan kuulotasosi mukaan ja säädetään oikein. Kuulokojeen apu mitataan vapaakenttämittauksin (FF) sekä REM-mittauksilla (real ear measurement). Kuulokojeen käyttö neuvotaan myös läheisillesi, jotka toivottavasti ovat tukenasi kuulokojeen hankinnassa.

Saat kuulokojeen kotikokeiluun noin kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen teet lopullisen päätöksen kuulokojeen hankinnasta.